pondělí 31. srpna 2015

Thajské zelené curry s rýží


Suroviny:
2 kuřecí prsa
200g lilku
200g cukety
10 žampionů
malou plechovku kukuřice
3 lžíce curry pasty

1 plechovku kokosového mléka
1 lžíce rybí omáčky
citrónovou trávu nebo pastu z ní
koriandr
1/2 limety
rýži
2 lžíce olivového oleje

  Rýži si připravíme stejným způsobem jako hnědou rýži v dřívějším receptu. Kuře a zeleninu si nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi nebo woku si rozpálíme olej, přidáme curry pastu a počkáme až začne jemně prskat. Poté přidáme kuře a přehazujeme dokud se nezatáhne. Dáváme pozor, aby jsme se nezadusili chilli v curry pastě. Podlijeme kokosovým mlékem, přidáme tři čtvrtě plechovky vody a přihodíme zeleninu a citrónovou trávu (pokud máme vcelku, tak rozklepneme paličkou, po dovaření vylovíme). Vaříme cca půl hodiny, na závěr přihodíme kukuřici, dochutíme rybí omáčkou, šťávou z limety a zasypeme koriandrem. Podáváme z rýží.

ขอให้เจริญอาหาร!


Žádné komentáře:

Okomentovat