portobello žampion
plátek lilku
plátky mozzarelly
dresink dle chuti (já v tomto případě použila tatarku)
salát
plátky rajčete
balsamico
olivový olej
sůl
pepř
bulku
Žampion zakápneme balsamicem a dochutíme solí a pepřem. Lilek osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Houbu i lilek dáme na gril a dáváme pozor, aby se nám to nepřichytilo. Opekáme z každé strany zhruba 7 minut. Ihned po otočení poklademe žampion plátky mozzarelly, doporučuji začít opékat houbu kloboukem dolů. Tři minuty po otočení zeleniny přidáme na gril bulku, aby nám dresink neprosákl a bulka zůstala vcelku po celou dobu konzumace. Po dogrilování všech suroviny můžeme začít skládat. Vezmeme spodní stranu bulky a dáme na ní dresink, poté poklademe listy salátu (já měla směs baby špenátu, rukoly a polníčku), na salát přidáme žampion, na něj rajče, lilek a vrchní stranu bulky, která je opět pomazaná dresingem. Burger můžeme propíchnout špejlí. Dá se dělat i v troubě, kterou si pustíme na spodní ohřev nebo grill.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat