čtvrtek 24. března 2016

Těstoviny s avokádovo-špenátovou omáčkou



Suroviny:
300 g špaget
1 celé avokádo
2 stroužky česneku
2 velké hrsti baby špenátu
15 velkých lístků bazalky
4 lžíce parmazánu
šťáva z půlky limetky
20 g oříšků (kešu, piniové)
pepř
sůl
rajčata a parmazán na ozdobu


  Dáme si vařit vodu na těstoviny, radši trochu víc. Uvaříme těstoviny a mezitím si oloupeme avokádo.
Odebereme trochu vody s těstovin (cca tři čtvrtě hrnku), přidáme jí k avokádu a zbytku surovin a rozmixujeme na hladkou omáčku, pokud je směs moc hustá, tak přidáme ještě trochu vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem a hned smícháme s těstovinami. Dáme na talíř, přidáme rajčátka a posypeme sýrem.

Dobrou chuť! 

Druhý den už těstoviny nejsou nic moc. Doporučuji zkonzumovat ihned. 

Žádné komentáře:

Okomentovat