neděle 10. ledna 2016

Rychlá ryba s opékanými bramborovými šulánky


Suroviny:
2x150 g filet lososa (může být i s kůží)
tymián
rozmarýn
sůl
pepř
alobal

 Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Rybičku si vložíme na alobal, a okořeníme jí solí, pepřem a bylinkami.
Důkladně zabalíme, dáme na plech a do trouby. Pečeme zhruba 20 minut. Protože se ryba dělá v alobalu, tak zůstane hezky šťavnatá. S přílohou máme dvě možnosti, buď koupíme hotové šulánky (v Lidlu mají moc dobré a udělají se jenom 5 minut na másle) nebo si vytvoříme bramborové těsto podle receptu na bramborové knedlíky zde. Stačí z poloviny dávky, poté tvoříme malé šištičky, které nejdřív povaříme (než vyplavou na povrch) a poté osmahneme na másle.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat