pátek 15. ledna 2016

Fenomén banánových lívanečků


Je to zdravé, je to jednoduché, nezabere to moc času, ale co to obnáší?




 Jistě už jste slyšeli o banánových palačinkách/lívanečkách. Naposledy jsem koukla do lednice a zjistila, že tam mám banán a příslušná dvě vejce. Veledůležitě jsem zlehka vymazala pánev kokosovým olejem a začala opékat. Nevím proč, ale taková sranda to teda není. Trhá se to, připaluje zvenku a vevnitř je to skoro syrové a chutná to spíš jako banánová omeleta, než jako lívance. Koncept není špatný, ale asi bych přidala třeba jemné ovesné vločky nebo, nedej bože trochu mouky. Celiak si to směle může udělat jako super snídani nebo sváču. Recept najdete o kousek níže a palačinkám zdar!



Suroviny:
1 banán
2 vejce
kokosový nebo jiný olej na smažení

  Banán nalámeme na kousky, přidáme dvě vejce, vezmeme mixér a rozmixujeme na hladkou kaši s trochou pěny na vrchu. pánev rozpálíme a přidáme olej, palačinky (doporučuji spíš lívance, dost se trhá) smažíme jak jsme zvyklí (pro ty kdo nevědí, cca 1 a půl minuty z každé strany) a podáváme třeba s džemem.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat