středa 30. září 2015

Quinoa s žampiony, špenátem a jarní cibulkou


Suroviny:
100 g neuvařené quinoi
10 žampionů (já měla dost miniaturní)
60 g baby špenátu
2-3 jarní cibulky
30 g másla
1 lžíci olivového oleje

4 lžíce smetany
2 stroužky česneku
sůl
pepř

  Quinou propláchneme a dáme vařit dle návodu. Mezitím nakrájíme žampiony na plátky a cibulku na kolečka nebo půl kolečka, špenát necháme tak jak je. Když je quinoa uvařená, tak jí slijeme a propláchneme studenou vodou. V hlubší pánvi si rozpustíme máslo a přidáme oleje. Začneme zvolna restovat žampiony, dáváme pozor aby se nepřichytili, děláme je takhle cca 3 minuty, poté je dochutíme solí a pepřem a přidáme cibulky, restujeme zhruba další minutu a pak přidáme špenát a přikryjeme na chvíli pokličkou, jenom dokud nám špenát "nezvadne". Česnek oloupeme a přes lis protlačíme k zelenině. Přidáme quinou na prohřátí a podlijeme smetanou, zamícháme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat