pátek 21. srpna 2015

Dýňovo-špenátové lasagne

Suroviny:
10-12 plátků lasagní
400g mraženého špenátu
1 smetanu na vaření
3 stroužky česneku
2 mozzarelly
parmazán
1/2 dýně (máslovou nebo hokaido)
olivový olej
sůl
pepř

Začneme předehřátím trouby na 175 stupňů, dýni nakrájíme na menší kusy a zakápneme olivovým olejem, proházíme, aby byl olej všude a šoupneme na 20-30 minut do trouby.
Mezitím můžeme pracovat na ostatním, dáme vařit špenát a nastrouháme mozzarelly. Když je špenát vařený, dochutíme solí, pepřem, česnekem a zalijeme smetanou.
Vyndáme dýni z trouby a přesypeme jí do misky vhodné k mixování, dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré. 
Když máme vše připraveno, tak můžeme začít skládat. Spodek misky vyložíme plátky lasagní, na ně přijde třetina špenátu, který zasypeme zhruba pětinou mozzarelly. Navrstvíme další plátky lasagní na které přijde polovina dýňového pyré a opět mozzarella, další těstovina, špenát, mozzarella, lasagne, dýňové pyré, mozzarella, plátky, špenát a nahoru zbytek mozzarelly a nastrouhaný parmazán. Dáme do trouby a pečeme 30 minut na 150 stupňů.
Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat