neděle 23. srpna 2015

Tip na nedělní oběd: Přírodní vepřový plátek s hráškovým pyré



Suroviny na dvě porce:
2 vepřové plátky (nejraději používám pečeni na kámen)
pytlík mraženého hrášku
30g másla
sůl
pepř
třtinový cukr
1 lžíci olivového oleje

 Hrášek zalijeme vodou a dáme vařit. Čekáme až se voda skoro odpaří a pak začneme dělat maso, to osolíme a opepříme z obou stran a vkládáme do vyhřáté pánve s jednou lžící olivového oleje.

Mezitím co se maso dělá, tak do hrášku přidáme máslo, sůl, pepř a zhruba jednu lžíci třtinového cukru a rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši. Případně dochutíme dle potřeby a skládáme na talíř. Maso přelijeme šťávou, která se z něj dostala do pánve.

Bon appétit!

Žádné komentáře:

Okomentovat