sobota 19. září 2015

Cibulová marméláda



Suroviny:
500 g červené cibule
30 g másla
14 lžic červeného vína
8 lžic portského
6 lžic třtinového cukru
4 lžíce červeného vinného octa


 Cibuli nakrájíme na větší kostičky a v hrnci začneme rozehřívat máslo. Přidáme k němu cibuli a lehce orestujeme, stáhneme sporák na minimální teplotu, přidáme k cibuli cukr a zhruba 20-30 minut karamelizujeme. Dáváme pozor, aby se nám to nikde nepřipeklo nebo nespálilo, cibule pustí dost vody a zhruba těch 30 minut by to měla vydržet, každopádně od hrnce neodcházíme moc daleko a občas zamícháme. Když nám voda zmizí, tak přidáme červené víno, portské a ocet, necháme pomalinku vařit dalších 40 minut. Když máme hotovo, dáme do skleničky a po vychladnutí schováme v lednici.

Dobrou chuť!


A co s marmeládou? Já jí mám ráda k masu nebo když zapékám bramborovou kaši, ale naprosto u mě vítězí kombinace s kozím sýrem, jen tak lehce na chlebíčku, to je to pravé pro mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat