úterý 15. září 2015

Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou


Suroviny:
1 šálek dýňového pyré
1 a půl šálku hladké mouky
1 vejce
sůl
pepř
muškátový oříšek

8-10 žampionů
25 g másla
125 ml zeleninového vývaru
125 ml smetany
parmazán

  Smícháme dýňové pyré, vejce a mouku. Přidáme muškátový oříšek a případně trochu soli. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto. Žampiony očistíme, zbavíme nohy a nakrájíme na plátky. Dáme vařit vodu. Rozpustíme máslo a začneme na něm restovat žampiony, když jsou do zlatova, tak je podlijeme vývarem a na mírném ohni 4 minuty vaříme. Až voda vře, tak jí osolíme a vhodíme noky a vaříme než vyplavou na hladinu, trvá to cca 3 minuty, poté je slijeme. K houbám přilijeme smetanu a přisypáme zhruba 2-3 lžíce parmezánu, necháme vařit ještě 2 minuty a pak omáčkou zalijeme noky.

Dobrou chuť!


Dýňové pyré připravíme tak, že dýni oloupeme, nakrájíme, lehce zalijeme olejem, přiklopíme alobalem a pečeme 40 minut při 180 stupních. Dýni necháme vychladnout a rozmixujeme. Zbytek pyré nevyhazujeme, ale zamrazíme, bude se nám tento měsíc ještě hodit.


Žádné komentáře:

Okomentovat