pátek 18. září 2015

M&M cookies


Suroviny:
125 g másla (pokojové teploty)
3/4 šálku třtinového cukru
1 vejce
1/4 šálku vanilkového pudingového prášku (bez jedné lžičky celý pytlík)
1 šálek mouky
1 lžička jedlé sody

1 pytlík M&M nebo lentilek
čokoládové čočky

 Pokud máme, tak vytáhneme kuchyňského robota a vezmeme si hnětací metlu (já mám svého milovaného kenwoodka na kterého nedám dopustit). Do mísy dáme máslo, cukr a vejce, spustíme na nejnižší rychlost a průběžně kontrolujeme jestli se máslo nepřichytává na stěny. Když je směs dobře promíchaná (krásná, žlutá, nadýchaná), tak začneme přidávat mouku, puding a sodu. Vznikne nám husté lehce lepivé těsto, přidáme lentilky a čokoládu a ještě chvíli promícháme. Poté dáme do potravinové folie a necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v ledničce. Poté vytáhneme tvoříme jednotlivé sušenky, děláme na plechu větší rozestupy, sušenky se dost zvětší a dáme do trouby předehřáté na 150 stupňů, pečeme zhruba 8-10 minut. Těsto vydrží v lednici až 5 dní. Upečené sušenky uchováváme v dobře uzavřené dóze, kde vydrží i 2 týdny (u nás tak dlouho nikdy nevydrží).

Dobrou chuť!







Žádné komentáře:

Okomentovat