pondělí 20. června 2016

Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou


Suroviny:
500 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce, ale v papíru)
3 lžíce cukru
2 vejce
280 g jemné krupice
Na omáčku:

400 g jahod
1 lžíci balsamikového octa
3-5 lžic cukru (podle kyselosti jahod)
75 ml vody

  Jahody si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do hrnce, přidáme vodu, balsamiko a cukr. Pomalu vaříme zhruba 45 minut. Mezitím si smícháme všechny suroviny na nočky a těsto necháme 15-20 minut odpočinout v lednici. Když máme jahody uvařené, tak je promixujeme tyčovým mixérem a případně dosladíme. Dáme si vařit vodu a jednotlivé nočky tvarujeme buď navlhčenýma rukama nebo dvěmi lžičkamci (přebíráme těsto z jedné lžičky na druhou, dokud se nevytvaruje pěkný nok). Vaříme dokud nevyplavou na povrch.

Dobrou chuť! 

1 komentář:

  1. I have been visiting your recipe blog from past 3 months. The way of recipe tips looks to be easy for all readers. I would personally recommend our blog visitors to subscribe to obtain useful posts like this periodically. Particularly post on "Tvarohové nočky s jahodovou omáčkou" is awesome. Get in touch with us via our websites North Indian Veg Restaurant | Sweet Shop

    OdpovědětVymazat