250 g mletého masa
plechovku Bonduelle Mexicana
1 červená cibule
2 rajčata
1 limetka
3/4 hrnku rýže (já použila basmati)
4 lžíce salsy
1 avokádo
3 lžíce zakysané smetany
koriandr
sůl
pepř
tortilly
Začneme přípravou rajčatové směsi a guacamole. Polovinu jednoho rajčete nakrájíme na drobno, zbytek na větší kusy. Cibuli nakrájíme na drobno a nasekáme koriandr. Rozpůlíme avokádo, vyndáme z něj pecku a vydlabeme ho lžící. Do jedné misky dáme na drobno nakrájené rajče, část cibule, část koriandru, avokádo, dochutíme solí, zakápneme šťávou z poloviny limetky a vše rozmačkáme vidličkou na kaši. Zbytek rajčat smícháme s další částí cibule a koriandru, dobře promícháme. Poté uvaříme rýži, propláchneme jí a zalijeme ji hrnkem a půl vody, vaříme do měkka. Na rozpáleném oleji osmahneme zbytek cibule a mleté maso, poté přidáme plechovku fazolí a necháme prohřát. Mezitím ohřejeme tortilly a ochutíme rýži salsou. Na toritilly postupně dáváme rýži, masovou směs, rajčatovou směs, guacamole a zakysanou smetanu. Dobře zamotáme, aby nám nic nepadalo ven.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat