neděle 6. září 2015

Jednoduché italské risoto


Suroviny:
1/2 šálku arborio rýže
1/2 malé cibule
1 šálek zeleninového vývaru
70 g konzervované kukuřice
35 g prosciutta
1 lžíci olivového oleje

oříšek másla
sýr na zasypání (buď parmazán nebo grana padano)

  Nakrájíme cibuli na drobno a osmažíme jí dorůžova na lžíci oleje. Přidáme rýži a smažíme ještě zhruba dvě minuty. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 20 minut, dokud není rýže měkká. Zatímco se vaří rýže natrháme prosciutto a slijeme kukuřici. 5 minut před koncem vaření přidáme kukuřici. Za další tři minuty prosciutto. Když je rýže měkká, sundáme z plotny a zamícháme máslo. Dáváme na talíř a zasypeme sýrem.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat