pondělí 26. října 2015

Gnocchi s boloňskou omáčkou


Suroviny:
500 g gnocchi
250 g mletého masa
1 plechovka krájených rajčat
1 menší cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamica
1 lžíce cukru
sůl
pepř
bazalka

  Cibuli si nakrájíme na drobno, v hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli a lehce zarestujeme, dále tam přijde mleté maso,
které rozděláváme vařečkou, aby nám nevznikly obří kusy. Dáme vařit vodu na gnocchi. Když je maso skoro hotové, tak přidáme rajčata a protlak. Vaříme na mírném ohni, dokud není maso hotové. Mezitím dáme do osolené vody vařit gnocchi, dokud nevyplavou (trvá to zhruba 4 minuty). Omáčku dochutíme balsamicem, cukrem, česnekem, solí, pepřem a bazalkou. Gnocchi slijeme a smícháme s omáčkou. Na vrch můžeme dát parmazán nebo čerstvou bazalku.

Buon appetito!


Tip pro vegetariány: Mleté maso se dá velmi snadno nahradit, buď sojovým granulátem (mimochodem masožravec vám nepozná rozdíl, jestli je boloňská s mletým nebo s granulátem), případně strouhanou cuketou, výsledek je taky skvělý a když ho vrhnete na bezvaječné těstoviny, tak máte i super veganské jídlo. 

Žádné komentáře:

Okomentovat