neděle 1. listopadu 2015

Linecký koláč s rybízovou marmeládou



Suroviny:
500 g mouky
150 g cukru
1 lžička kypřícího prášku
1/2 lžičky soli
1 vanilkový cukr
2 vejce
160 g másla (studeného)

6 lžic mléka
1 sklenička rybízové marmelády (já mám skvělou maminku, která mi ho uvaří)
vejce na potření

  Všechny suché suroviny dáme do mísy a dobře promícháme. Troubu si rozehřejeme na 150 stupňů. Přidáme vejce a máslo a pustíme se do toho ručně
(kdo má hnětací nástavec na robota, nemusí si špinit ruce, ale já na chalupě takové věci nemám), když se hmota začne pojit, tak postupně přidáváme mléko. Když je těsto kompaktní, tak si oddělíme zhruba dvě třetiny a na pomoučněném válu ho vyválíme na zhruba 4 milimetry tlustou placku. Tu vložíme do vymazané formy, těsto přimáčkneme ke krajům a zahladíme okraje. Do formy vyklopíme skleničku džemu a rozprostřeme ho do silnější vrstvy, ale musí být všude. Zbytek těsta vyválíme spíš do délky a vykrájíme jednotlivé pruhy na mřížku, hezky jí poskládáme na koláč, potřeme vejcem a pečeme zhruba 30 minut.

Nechte si chutnat 




Žádné komentáře:

Okomentovat