středa 28. října 2015

Žralok a teriyaki omáčka


Suroviny:
2 steaky ze žraloka
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balsamica
2 lžičky medu
1 lžička ústřicové omáčky
1 lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého chilli
1 lžička sušeného česnek
nasekaný koriandr a sezamová semínka na ozdobu


  Smícháme všechny tekutiny a koření, důkladně promícháme a vznikne nám hustá, tmavá marináda.
Vložíme do ní žraloka a necháme aspoň hodinu stát. Rozehřejeme troubu na 220 stupňů, ale pouze horní ohřev nebo grill (pokud máme tuto funkci). Steaky by neměly být úplně potopené, chceme nahoře pěknou kůrčičku. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 12 minut. Maso ozdobíme čerstvě nasekaným koriandrem a sezamovými semínky. Podáváme nejlépe s rýží nebo lehkým salátem.

  Itadakimas


Žádné komentáře:

Okomentovat