středa 21. října 2015

Super rychlá rajská

Suroviny:
1 plechovka krájených rajčat
3 lžíce protlaku
250 ml vývaru
1 střední cibule
1 lžička skořice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
cukr
sůl
pepř

  Cibuli si nakrájíme na drobno. V hrnci rozpálíme oleje a cibuli na něm osmahneme do sklovata. Zaprášíme jednou lžící mouky a ještě minutu smažíme. Přidáme rajčata, protlak a vývar (já měla hovězí a protože jsem měla i hodně masa, paní v řeznictví byla štědrá s žebrem, tak mi bylo líto vše dávat do vývaru a radši jsem udělala rajskou). Vaříme cca 20 minut, dochutíme solí, pepřem, přidáme skořici a dle chuti cukr. Vezmeme mixer a vše promixujeme dohladka. Do omáčky můžeme dát buď předem vařené hovězí nebo plněné paprikové lusky, případně klasiku školních jídelen, čufty. Podáváme s houskovým knedlík který najdete zde nebo s těstovinami.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat