pondělí 23. listopadu 2015

Paštika z kuřecích jater s portským vínem


Suroviny:
500 g kuřecích jater
50 g másla (+ cca 100 g na zalití)
1/2 cibule
150 ml portského
sůl
pepř

 Játra opláchneme a odblaníme. Pak máme dvě možnosti, játra buď nakrájíme na pidikousky nebo je nameleme. Cibuli nakrájíme na drobno.
V hrnci rozehřejeme máslo a dáváme pozor, aby se nepřepálilo, přidáme cibuli a mícháme dokud není hezky sklovatá. Potom přidáme játra a zarestujeme je. Když máme tuto směs připravenou, tak do ní přilijeme portské víno, sporák stáhneme na minimum a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut. Když máme podušeno, tak koukneme do hrnce kolik je tam tekutiny a zredukujeme jí dalším vařením na absolutní minimum. Přidáme sůl a pepř (ochutnáváme, aby to bylo akorát) a celou směs rozmixujeme dohladka. Dáme do krabiček/formiček/skleniček a zalijeme rozpuštěným máslem, necháme vychladnout a můžeme šoupnout do ledničky. Mažeme na čerstvé pečivo.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat