pátek 27. listopadu 2015

Velmi vinně o víně aneb kam se chodit picnout v Praze


  Navštívila jsem Vinit bar. Kde ho najdete? Adresa je Na Příkopech 10, na první pohled může místo děsit, protože to, co vidíte z ulice je McDonald, průchod na dvůr a restaurace,
která rozhodně není onen Vinit bar. Když ovšem projdete do dvora, leknete se toho, že tam pokračuje McDonald a zjistíte, že vedle je černé divadlo, tak půjdete ještě dál a po levé straně konečně objevíte místo, kam jsem zavítala.



 Posezení to bylo velmi příjemné, ihned po příchodu nám byly za pomoci personálu odebrány kabáty na blízký věšák a nalita voda do na stole připravených skleniček. Po krátkém rozhovoru o tom, na jaké víno by byla chuť, nám doporučili lehké víno italského původu s jemnou ovocnou chutí a k tomu jsme si objednali výběr z uzenin a sýrů. Interiér mě mile překvapil, je velmi vzdušný, světlý a příjemný. Stolečky na sebe nejsou namačkány, takže nemusíte sedět až po osmi lidech a koukat na to, co má dobrého paní o dva stoly dál, je zdoben lahvemi vína a přírodními materiály.



 Víno nalévají po deci, takže kdybyste chtěli během posezení změnit vinnou oblast, zemi ve které se vyrábí nebo případně typ vína, tak to není vůbec žádný problém, personál vám ochotně poradí a po přinesení dá ochutnat, jestli víno vyhovuje. Doplní to krátkou přednáškou co je to za odrůdu, odkud pochází a dokonce i něco málo o výrobci. Naše druhá volba bylo stoprocentní Chardonnay z francouzské oblasti Borgogne (pokyvujeme a děláme jak strašně tomu rozumíme a pak se velmi nevhodně hihňáme). 



  A jak je na tom vůbec jídlo? Na začátek přinesou na stůl sůl, pepř, balsamico, olivový olej a krabičku od vína ve které je velmi vtipně schováno pečivo. Poté nám na stole přistál krásný talíř s třemi druhy sýrů, dvěma druhy francouzských klobásek a jedním italským salámem, doplněno trochou rukoly a rajčaty (sakra, vážně bych chtěla vědět, kde v půlce listopadu sebrali rajčata, která chutnají přesně jako ty, co máme v ČERVENCI na zahrádce na sluníčku) a domácím mangovým chutney, které bylo k sýrům naprosto božské. 


  Ponaučení na závěr: Nebojte se aktivních číšníků a sommeliéra, opravdu dokážou dobře poradit. K vínu rozhodně něco malého zakousněte a bacha na to, i tři decinky kvalitního vína pocítíte. O:)




Vinit Bar Menu, Reviews, Photos, Location and Info - Zomato

Žádné komentáře:

Okomentovat