sobota 23. ledna 2016

Perkelt s noky



Suroviny:
700 g vepřového masa (já jsem líná, tak rovnou kupuju kostky)
2 papriky
1 plechovka rajčatového protlaku
3 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky nebo chilli
1 cibule
olej nebo sádlo
sůl
pepř
Noky:
250 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 hrnku vody

  Cibuli si nakrájíme na drobno a papriky na kostičky. V hrnci rozpálíme olej nebo sádlo (já doporučuji sádlo, přece jenom je to vepřové), přidáme cibuli, lehce osmahneme a přidáme vepřové, které zatáhneme ze všech stran.
Podlijeme zhruba litrem a půl vody, přidáme všechny papriky které máme připravené. Když voda začne vřít, tak stáhneme teplotu a necháme pomalu vařit cca hodinku a půl. Před dovařením přidáme rajčatový protlak a dochutíme solí a pepřem, necháme ještě chvíli provařit.
  V míse smícháme mouku, vejce, vodu a sůl, vznikne nám mazlavé těsto, ze kterého buď lžičkou oddělujeme jednotlivé nočky nebo ho protlačíme přes nokovačku (placatý cedník s velkými otvory viz foto níže). Vaříme v horké vodě, dokud nevyplavou na povrch. Doporučuji protlačovat po menších dávkách, lépe se to loví. Odkládáme do mísy, do hotových noků můžeme přidat trochu sádla či oleje, aby se neslepovaly.

Dobrou chuť!









Můj věrný kámoš nokovač. 

Žádné komentáře:

Okomentovat