1 šálek kuskusu
2 šálky vývaru (může být kuřecí či zeleninový)
1 červená paprika
1 malá cibule
125 g krevet(já koupila mražené, čerstvé jsem nikde nepotkala a malé krevetky jsou do kuskusu lepší)
sladká paprika
sůl
pepř
mletý kmín
sušený česnek
máslo
olej
Krevetky si necháme rozmrznout (trvá to chviličku, obzvlášť, když je proženete pod vlažnou vodou). Cibuli a papriku si nakrájíme na drobno.
V hrnci nebo hlubší pánvi si rozpálíme trochu másla a přihodíme na něj krevety, které osolíme, opepříme a přidáme kmín a česnek, zlehka je opékáme dokud nemají lehce zlatavou barvu (trvá to zhruba dvě minuty z každé strany). Na závěr krevety posypeme paprikou a vyjmeme z nádoby. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme papriku a cibuli, na menším plameni zlehka opékáme a poté přidáme kuskus, vše dobře promícháme. Zalijeme vývarem (je lepší, aby byl horký, kuskus se vařit nemá) a necháme dojít, kuskus se dělá zhruba deset minut. Dáme kuskus na talíř a nahoru přidáme krevety, já zdobila ještě nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat