úterý 16. února 2016

Veganská "paštika"



Suroviny:
2 šálky uvařené čočky (cca 1 neuvařené)
100 g žampionů
1 cibule
2 stroužky česneku (prolisovaný)
2 lžičky rozmarýnu
2 lžičky tymiánu
3 lžíce kešu
4 lžíce oleje (preferuji olivový)
sůl
pepř
citronová šťáva


 Pokud nemáme, tak si uvaříme čočku (pokud se nám nechce jí namáčet, funguje na to super trik a to, že čočku přebereme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, slijeme, dáme novou vodu a znovu vařit dokud není měkká).

  Žampiony nakrájíme na kostičky a cibuli na drobno. V hrnci si rozehřejeme olej a pomalu na něm opékáme cibuli a žampiony do měkka (trvá to zhruba 5 minut, ale opatrně, aby se cibule nepřipálila).
Poté přidáme do hrnce bylinky, česnek a čočku, velice opatrně prohřejeme. Vzápětí můžeme přidat kešu nebo třeba vlašské ořechy. Směs osolíme a opepříme dle vlastní chuti a tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka.
  Dochutíme citronovou šťávou, pořádně zamícháme a nandáme do krabiček či mističek, které uchováváme v lednici. Paštika vydrží v lednici i týden a v mrazáku až půl roku (pokud jí nezlikvidujeme dřív).

Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat