středa 9. března 2016

Šafránové risotto s krevetami




Suroviny:
1 šálek rýže
500 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
1 malá cibule
2 hrsti mraženého hrášku
125 g krevet
1/2 lžičky šafránu
1 lžička papriky
1 lžička česneku (sušeného)
2 lžíce olivového oleje
40 g másla
sůl
pepř
parmezán (může být i grana padano)


  Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli a lehce jí zpěníme, poté přidáme rýži a ještě jí minutu opékáme.
Podlijeme vývarem, přidáme šafrán a stáhneme teplotu, pokud dojde tekutina před koncem vaření, tak lehce podlijeme vodou. 
  
 V pánvi si rozehřejeme polovinu másla, přihodíme krevety, na másle je jenom lehce prohřejeme (já používám mražené, jednak jsou předvařené a druhak se nebojím jestli jsou čerstvé nebo ne), dochutíme paprikou, česnekem a lehce osolíme a opepříme. Ke konci vaření rýže (trvá to zhruba 15 minut) přidáme hrášek. Na závěr přidáme zbytek másla a parmezán (6 lžic cca). Přidáme krevety a na vrch dáme ještě trochu parmezánu.

Buon appetito!



Žádné komentáře:

Okomentovat